Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Nieuwe naam gezocht voor het nieuwe ontmoetingscentrum

donderdag 3 oktober
De bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum in Oostnieuwkerke is gestart! Meteen het moment om al even te dromen van een nieuwe naam. Heb je een leuk idee? Laat het ons weten. Misschien komt je voorstel van naam straks op de gevel te staan.

Eerste steen gelegd

Op donderdag 3 oktober werd de eerste steen gelegd voor het nieuwe ontmoetingscentrum in Oostnieuwkerke. Dit gebouw komt bij het Brigidapark en zal in 2025 klaar zijn. Het ontmoetingscentrum biedt ruimte aan verenigingen en evenementen, en wordt een plek waar alle inwoners welkom zijn, van jong tot oud.

Duurzaam en toekomstgericht

Het ontmoetingscentrum wordt gebouwd volgens de norm van bijna-energieneutraal (BEN). Het gebouw zal beschikken over zonnepanelen, groendaken en een geothermische warmtepomp. Deze duurzame technieken zorgen voor een energiezuinig gebouw dat klaar is voor de toekomst.

Ruimte voor verenigingen en het jeugdhuis

Het nieuwe centrum biedt flexibele ruimtes voor verschillende activiteiten van verenigingen en evenementen. Ook het jeugdhuis krijgt een vaste plek binnen het ontmoetingscentrum. Ze waren al even op zoek naar een duurzame oplossing om hun activiteiten verder uit te bouwen. Daarvoor klopten ze aan bij het gemeentebestuur. Met hun nieuwe vaste stek in het nieuwe ontmoetingscentrum wil gemeente Staden zorgen voor een stabiele basis voor de jeugdhuisactiviteiten in de gemeente.

Een gebouw midden in het groen

Het ontwerp van het gebouw sluit aan bij de groene omgeving van het Brigidapark. Het ontmoetingscentrum en het park worden op een natuurlijke manier met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een omgeving die uitnodigt tot ontmoeting en ontspanning, zowel binnen als buiten.

Voorstel van nieuwe naam? 

Misschien heb je wel een leuke suggestie voor de naam van het nieuwe ontmoetingscentrum? Laat het ons weten. Uit alle voorstellen, kiezen we onze favoriet. Misschien prijkt je voorstel in 2025 wel op de gevel van het nieuwe gebouw?

Stuur hier je voorstel van nieuw naam in (klik hier)

Nieuwsoverzicht
3D-simulatie van het nieuwe ontmoetingscentrum in Oostnieuwkerke

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina