Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Einde proefopstelling centrum Oostnieuwkerke

maandag 14 oktober
De proefopstelling in het centrum van Oostnieuwkerke wordt stopgezet op 31 oktober. Deze tijdelijke opstelling moest sluipverkeer en zwaar verkeer uit het centrum weren en de leefbaarheid verbeteren. Hoewel de proefopstelling afloopt, is er nog geen definitieve beslissing genomen.

Wat hield de proefopstelling in?

  • Deel 1: vanaf 1 maart was de rijrichting in de Guido Gezellestraat omgekeerd. Verkeer vanuit de Basijnsmolenstraat en Slijperstraat mocht de straat niet inrijden.
  • Deel 2: vanaf 31 mei veranderde ook de rijrichting in de Lepelstraat. Verkeer vanuit de Sleihagestraat mocht de straat niet inrijden.

Waarom wordt de proefopstelling stopgezet?

Hoewel de proefopstelling afloopt op 31 oktober 2024, is er nog geen definitieve beslissing genomen. De situatie gaat tijdelijk terug naar de oorspronkelijke verkeerssituatie, in afwachting van een definitieve beslissing. Eerst worden de resultaten van de metingen en bevraging geëvalueerd, om vervolgens een scenario te bepalen dat voorgelegd wordt aan de gemeenteraad. Eenmaal een definitieve beslissing is genomen, brengen we de inwoners van het centrum op de hoogte.

Blijvende inzet voor een veilig centrum

We blijven ons inzetten voor een veilige en leefbare omgeving in Oostnieuwkerke. Jouw betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd, en we houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie kun je terecht bij de sector Wonen en Omgeving via mobiliteit@staden.be of 051 70 82 01.

Nieuwsoverzicht
straat in Oostnieuwkerke

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina